Matset yeni mümessilliğini ilk kurulumuyla taçlandırarak duyurdu | MatSet

Matset yeni mümessilliğini ilk kurulumuyla taçlandırarak duyurdu

Matset yeni mümessilliğini ilk kurulumuyla taçlandırarak duyurdu

01.09.2020

Türkiye baskı sektörünün önde gelen firması Matset A.Ş. yeni LND Label Master 330 mümessilliğini, geçtiğimiz günlerde tamamlanan rulo ofset baskı makinesi kurulumu ile taçlandırarak duyurdu

Wenzhou Zhongte Machinery Trading Co. Ltd. tarafından üretilen LND Label Master 330 rulo ofset baskı sistemlerinin Türkiye mümesilliğini alan Matset A.Ş., rulo ofset baskı sistemlerinde rekabeti yeni bir kulvara taşıdı. Mümessillik haberi, makinenin ilk kurulumu ile taçlandırılarak duyuruldu.

Matset A.Ş’nin Türkiye yetkili temsilciliğini ve teknik servisini üstlendiği LND Label Master 330 Rulo Ofset Baskı Makinesi’nin geçtiğimiz günlerde kurulumu ve eğitiminin tamamlanması sonrası makine parkına dahil eden DRM Tasarım ve Baskı Ltd. Şti. (İstanbul) bu yatırımı ile, rulodan ruloya etikette üst düzey ofset baskı kalitesi ve üretim performansı kazanmış oldu. Rulo ofset baskı makinelerinin kurulumu kısa sürede tamamlanan ve üretime geçen firma yetkilileri Mehmet Kurtuldu ve Yüksel Derman artan kapasite ve ürün çeşitliliği sayesinde daha geniş bir yelpazede hizmet sunabilmeyi, yüksek kaliteli ve sürdürülebilir üretim hedeflediklerini belirtiyorlar.

Bu kurulum ile beraber, kısa tirajlı işlerini en yüksek kalitedeki ofset baskı teknolojisiyle üretmeye başlayan DRM Tasarım ve Baskı Ltd. Şti.’nin yetkilileri Mehmet Kurtuldu ve Yüksel Derman makine seçimi süreçlerini şöyle dile getiriyorlar.

“Özellikle Türkiye’de baskı sektörünün öncülerinden, tecrübesine ve güvenilirliğine inandığımız Matset A.Ş.’nin rulo ofset baskı makinesi yatırımı yapmak adına doğru bir çözüm ortağı olduğu konusunda inancımız tamdı. Olumlu geçen bir diyalog süreci ile etiket bölümümüzü yapılandırırken Matset A.Ş.’nin tecrübeli teknik kadrosu, yedek parça ve servis desteği ile sektördeki müşteri odaklı hizmet kalitesini hep aynı çizgide devam ettirmesi bizim açımızdan makine yatırımımızı yaparken en büyük etkenlerden biri olmuştur.’’

MATSET A.Ş. tarafından kurulumu gerçekleştirilen makinede şu üniteler mevcut:

  • Çözücü
  • BST Web kılavuzu
  • 5 Ofset Baskı Ünitesi
  • 5 LED UV Kurutucu (Lrandae)
  • 1 Ünite Flekso Lak
  • 1 UV Kurutucu (UV Light)
  • BST CCD Kamera
  • Register Kontrollü Yarı Rotatif Kesim Ünitesi
  • Kartopu Çapak Sarım Ünitesi
  • Vargel soğutma

Operatör için esneklik sağlayan, makine uzunluğunca hareket eden raylı HMI kontrol ekranı

Sarıcı

Ayrıca; korona, web temizleme, yapışkan yüzeye baskı (Delam – Relam), soğuk yaldız, operatör verimliliği için dokunmatik ekranlı masa kumandalı mürekkep sistemi, CIP3, Chiller soğutucu gibi opsiyonlar da talep edilmesi halinde konfigürasyona eklenebiliyor.

Makinede, otomatik servo ile üniteleri pozisyonlama (Pre-Register), otomatik boya yıkama, otomatik yağlama sistemleri ve otomatik çarpıklık ayarı bulunuyor. Çarpıklık ayarı, ünite üzerinden manuel ve kumada paneli üzerinden otomatik olarak yapılabiliyor. Alkol kullanım seviyesi muadillerine göre düşük olan makinede bu sayede tonlamanın önüne geçilmesi hedeflenmiş.

Üretici firmanın, geleneksel ofset baskı teknolojisinin altyapısını ve Japon Panasonic servo motorlarını kullanarak ortaya çıkarttıkları modüler tasarımı ile LND Label Master 330 rulo etiket üreticilerinin kısa tiraj; kuşe kâğıt, alüminyum folyo, karton, termal kâğıtların yanı sıra PE, PP ve PVC etiket ihtiyaçlarını karşılayabilen, etkileyici derecede esnek ve kullanıcı dostu bir makine. Yüksek kaliteli, yüksek hızlı etiket baskısı için LND Label Master 330 mükemmel bir seçim olarak öneriliyor. Modüler tasarımları sayesinde baskıda fire miktarını azaltıyor ve işten işe geçiş sürelerini kısaltarak maliyet verimliliği sağlıyor.

-