Fespa Hamburg Fuarını | MatSet

Matset Fespa Hamburg Fuarını verimli geçirdi

Matset Fespa Hamburg Fuarını verimli geçirdi

09.04.2022

Fespa Hamburg Fuarı’nda 3 yeni baskı sistemi sergiledi. Tekstil sektörü için Avinci DX 3200 modelini sergiledi. Bunun yanısıra Jeti Ceres RTR3200 ve Hybrid Anapurna H3200 iLED modelini ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Agfa’yı Türkiye pazarında başarıyla temsil eden Matset ekibiyle fuarda yer aldı. Yine Matset’in Türkiye distribütörü olduğu Massvit firmasının da 3boyutlu yazıcılarda yenilikleri vardı. Konuyla ilgili olarak Matset Inkjet Satış Müdürü Ayhan Bebitoğlu sorularımızı yanıtladı.

Matset olarak Fespa Hamburg Fuarı’nı ziyaret ettiniz. Genel olarak fuar nasıl geçti? Fuara ait izlenimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Ayhan Bebitoğlu: Fespa Hamburg daha çok tekstil baskı çözümleri ağırlıklı bir fuar oldu. Bu doğrultuda Agfa’da Avinci DX3200 modeli ile tekstil baskı pazarına giriş yaptı.

Distribütörü olduğunuz firmalar hangi çözümlerini sergiledi? Ağırlıklı olarak hangi ürünler ilgi gördü?

Ayhan Bebitoğlu: Distribütörü olduğumuz Agfa firması 3 yeni baskı sistemi sergiledi. Tekstil sektörüne Avinci DX 3200 modelini sergiledi. Bunun yanısıra Jeti Ceres RTR3200 ve Hybrid Anapurna H3200 iLED modelini sergiledi. Yine distribütörü olduğumuz Massivit 1800 3 Boyutlu yazıcısını sergiledi.

Türkiye’den ilgi nasıldı? Misafir ağırladınız mı? Türkiye’deki yatırımcıların daha fazla ilgilendikleri çözümler neler oldu?

Ayhan Bebitoğlu: Fuara Türkiye’den yoğun bir ilgi vardı. Özellikle yeni teknolojik çözümlere ilgi yoğundu.

Yine Türkiye’den 14 firma fuara katılım gösterdi. Bu konudaki görüşlerinizi öğrenebilir miyiz?

Ayhan Bebitoğlu: Türkiye’nin globalleşen dünyada yerini aldığını gösteriyor ve sadece yurtiçi pazarda değil yurtdışı pazarda da söz sahibi olunduğunu gösteriyor.

Temsilciliğini yürüttüğünüz firmalarda yenilik noktasında bir gelişme oldu mu?

Ayhan Bebitoğlu: Avinci DX3200 ile tekstil sektörüne giriş yapıldı. 3.2 metre uzunlukta, 1440 dpi çözünürlükte, 173m2/saat hızında, Konica Minolta 1024i baskı kafaları ile CMYKLcLm baskı yapabilen bir sistemdir.

Jeti Ceres RTR3200LED, 3.2 metre uzunlukta, 1200dpi çözünürlükte, 186m2/saat hızında Ricoh Gen5 baskı kafaları ile CMYKLcLM + beyaz ve primer opsiyonlu Rulodan rulaya baskı sistemidir.

Hybrid Anapurna H3200 iLED, hybrid özelliği ile ister rulodan ruloya ister flatbed baskı sistemidir. 3.2 metre uzunlukta 1400dpi çözünürlükte, 129m2/saat hızında Konica Minolta 1024i baskı kafaları ile CMYKLcLm ve beyaz baskı yapabilen sistemdir.

Dünya genelindeki birçok fuarı takip ediyorsunuz. Daha çok hangi makineler talep görüyor? Avrupa pazarı ile kıyasladığımızda Türkiye dijital baskıda hangi noktada?

Ayhan Bebitoğlu: Dünya genelinde endüstriyel baskı sistemlerinin ilginin arttığını, giriş seviyesi baskı sistemlerine yatırım yapıp sonradan endüstriyel sistemler almaktansa bir kez yatırım yapıp endüstriyel baskı sistemi almanın daha cazip olduğunu kullanıcılardan geri dönüş olarak almaktayız.

Dijital baskıda kullanıcıların doğru yatırımı yaptığını düşünüyor musunuz? Ayrıca yatırımda hangi kriterleri göz önünde bulundurmaları tavsiye edersiniz?

Ayhan Bebitoğlu: Yatırım yaparken sadece makinenin fiyatını değil, metrekare baskı maliyetlerinin yani metrekare boya tüketiminin mililitre olarak ve boya litre fiyatının dikkatli incelenmesi gerekiyor. Tabi ki bunların yanı sıra distribütör firmanın güvenilirliği ve teknik servis yapısı da incelenmeli.

2017 yılı Matset açısından nasıl geçiyor? İlk 4 aylık dilimle ilgili düşünceleriniz nelerdir? Önümüzdeki döneme ilişkin nasıl bir beklenti içindesiniz?

Ayhan Bebitoğlu: Ülkemizin geçen yıl yaşadığı darbe girişimi ve bir ay önce olan referandum doğal olarak tüm sektörlerde yatırımları yavaşlattı. Önümüzdeki dönemde ertelenen bu yatırımların hayata geçmesini bekliyoruz.

Sektöre vermek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Ayhan Bebitoğlu: Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen sektörde hala bir heyecan bir azim gördüğümü, bunun da beklentileri artırdığını görüyorum. Önümüzdeki günlerin daha verimli olacağını umuyorum.

Matset Fespa Hamburg Fuarını verimli geçirdi
Matset Fespa Hamburg Fuarını verimli geçirdi
Matset Fespa Hamburg Fuarını verimli geçirdi
Matset Fespa Hamburg Fuarını verimli geçirdi