Matbaalar ve dijital baskı merkezleri için Matset A.Ş. teknik servis ve yedek parça çözümleri | MatSet

Matbaalar ve dijital baskı merkezleri için Matset A.Ş. teknik servis ve yedek parça çözümleri

Matbaalar ve dijital baskı merkezleri için Matset A.Ş. teknik servis ve yedek parça çözümleri

06.04.2022

Mustafa Öztürk / Matset A.Ş. Teknik Servis Müdür Yardımcısı

Genel bilgilendirme

Basım sektöründe daima yeniliklerin öncüsü olma ilkesiyle 1974 yılında kurulan Matset, sektörde geride bıraktığı 45 yılı aşkın zamanın ardından bugün kalite ve müşteri memnuniyeti ilkelerine bağlı olarak matbaacılıktan yayıncılığa, reklamcılıktan bilişime kadar birçok sektördeki paydaşlarına baskı çözümleri sunmaktadır.

Kurulduğu günden beri baskı teknolojileri konusunda sektörün lokomotifi konumunda bulunan Matset, sadece sahip olduğu temsilciliklerle değil, güvenilir çalışma ilkeleri ile de sektör için kalite standartlarını belirlemekte ve sürekli iyileştirmektedir. Günümüzde Matset; ürün portföyüne sürekli yatırım yapmaya devam etmekle kalmayarak istihdam sayısını ve kalitesini de artırmaya devam etmektedir. Türkiye’nin dört bir yanında, büyük ve orta ölçekli kurumlara, sahip olduğu geniş marka havuzuyla hizmet veren Matset, İstanbul’daki genel müdürlüğüne ilave olarak Ankara, İzmir’deki ofisleriyle geniş bir coğrafyada hızlı ve güvenilir hizmet sunmaktadır. Baskı teknolojileri alanında uzmanlaşmış kadrosu, sertifikalı teknik servisi ve her yıl genişleyen hizmet ağıyla iş ortakları için etkin bir çözüm ortağı olmayı sürdürmektedir.

Teknik servisimiz

Bu değerlerimizin yanı sıra sektörde teknik servis departmanımızın yetkinliği ile de tanınmaktayız. Temsilciliğini yapmış olduğumuz HP Indigo, Lombardi, AB Graphics, AGFA, Rhyguan, HP Scitex, Scodix, Kornit Digital ve Asahi gibi tanınmış markaların tümüne yedek parça ve servis hizmetini sağlamaktayız. Teknik servis departmanımız sektörde en kalabalık ekiplerden birine sahiptir. İstanbul, Ankara ve İzmir müdürlüklerimizde çalışan toplam 17 kişilik teknik servis çalışanımız sayesinde Türkiye’nin her yerine ulaşabilme  ve taleplere hızlı cevap verebilme yeteneğine sahibiz.

Uzaktan destek

Bilindiği üzere çağımız bilişim ve haberleşme çağı olması ile birlikte bilgiye çok etkin ve hızlı bir şekilde ulaşabilme imkanları bulunmaktadır. Teknolojinin bu kadar hızlı ilerlemesi ile birlikte, makineler, bilgisayarlar ve kontrol edilebilir bir takım sistemlere uzaktan erişim imkânı bulunmakta ve bu yöntemle de hem teşhis hem de onarım yapılabilmektedir. Çoğu makine gruplarının sisteme online olarak bağlı olması sebebiyle de makineler anlık olarak görülebilmekte, günlükleri incelenmekte, raporları alınmakta ve en kısa yoldan arıza teşhis ve gerekli onarım yapılabilmektedir. Matset teknik servisi olarak vermiş olduğumuz hizmetlerin %46’sını uzaktan erişim metodu ile çözümlemekteyiz. Covid-19 salgını döneminde de uzaktan erişim ile hizmet vermeye devam ederken evden – müşteriye uygulaması ile bulaş riskini en aza indirmek için teması düşürmeye çalışarak müşteri ve teknik personel sağlık önceliğini her zaman ön plana aldık ve aynı uygulamaya devam etmekteyiz.

Servis mühendisi ve operatör eğitimlerini de uzaktan erişim metoduyla yapabilmek ve dahi sahadaki mühendislere makineyi görerek uzaktan destek olabilmek için kameralı gözlük ve gerekli yazılım ağını sistemimize dahil ettik.

Yedek parça

Teknik servis departmanımız yedek parça temini ve depolamasında da oldukça işlevsel bir konumdadır. Bünyemizde bulunan çok farklı marka ve makine gruplarının çok çeşitli yedek parça ihtiyacı göz önünde bulundurulduğunda, yedek parçaların stoklanma durumunun önemi ortaya çıkmaktadır. Bünyemizde çok yüksek bir oranda ve çeşitlilikte yedek parça stoğu bulunmaktadır. Bunu örneklendirmek gerekirse, sahada çalışan 56 adet 9 farklı modelde HP Indigo Dijital Baskı makinemiz vardır. Makinelerin arızalardan ve yedek parça ihtiyacından dolayı durması demek, üretim ve kazanç kaybına neden olmaktadır. Klik hesabı ile çalışan işletmelerde bu hiç de istenmeyen bir durumdur. Bu sebeple, makineleri çalışabilir durumda bulundurmak öncelikli hedefimizdir. Bünyemizdeki verimliliği yüksek yedek parça stoğu ve teknik servis elemanlarımızın yeterliliği sayesinde 56 adet makinenin hiç biri arıza veya yedek parça gereksinimi sebebiyle üretim kaybı yaşamamıştır. En kısa süreli müdahale ve parça desteği ile arızaları giderebilmekteyiz.

Eğitimler

Farklı makine gruplarına göre uzmanlaşmış teknik kadromuz bulunmakla birlikte bu kadronun teknik bilgi ve becerilerini en üst düzeye getirebilmek için eğitim en önemli önceliğimizdir. Bu sebeple; makine gruplarına göre, belirlenmiş saha mühendislerine internet ortamından sağlanan eğitim içeriklerini tamamlamak teknik personelimizin önceliğidir. Covid-19 salgın döneminde dahi, dahili personelimizin eğitimleri hem gereğinde yurtdışında, hem de uzaktan erişim metodlarıyla devam etmektedir.

Servis departmanımızda uluslararası HP Indigo eğitmeni unvanına sahip mühendislerimiz bulunmaktadır. Bu sayede salgın dolayısıyla seyahatlerin kısıtlandığı bu dönemde operatör eğitimlerini yurt dışına çıkmadan verebilme imkânına sahibiz. Hem eğitim hem de servis alanında faaliyet gösteren mühendislerimiz operatörlere uluslararası geçerliliği olan HP Indigo operatörlüğü belgesini de verebilmektedirler.

Müşteri üretimine gelişim desteği

Satış, kurulum ve eğitim sonrası, müşterilerimizin üretim kalitesini en üst düzeye çıkarabilmek için farklı çalışmalarımız mevcuttur. Bu sebeple uzmanlaşmış kadromuz ile makinelerde üretimi daha verimli hale getirecek bir takım üretim projeleri geliştirebiliyor ve bunları müşterilerimizin kullanımına sunuyoruz.

Temsilciliğini yapmış olduğumuz tüm iş ortaklarımızın çözümlerine servis ve yedek parça hizmeti vermekteyiz. Matset kurulduğu günden bugüne dek sektörün bilinen ve tercih edilen üst düzey markalarıyla çalışmaktadır ve her zaman teknik servis desteğine şirket anlayışı olarak önemle yaklaşmıştır. Teknik servis departmanımızın işlevsel yapısı sayesinde satış sonrası süreçlerde müşterilerimize her zaman hızlı ve gerçek çözümler sunmaya devam edeceğiz.

Müşterilerin görüşleri

Adnan Koca / Elit Rulo – Ankara

“Matbaacılıkta en önemli husus makinelerin sürekli çalışmasıdır. Arıza sebebiyle yatan makine, üretimin aksamasındaki en büyük problemdir. HP Indigo makineyi tercih etme sebebim kaliteli hizmet anlayışıyla sektörde yer edinmiş Matset’tir. Donanımlı mühendisleriyle her zaman bizlere destek oluyor ve çözümler sunuyor. Anında müdahale ve parça değişimleri ile üretimimiz hiç durmadan devam etmiş oluyor. Matset’in tüm çalışanlarından oldukça memnunuz.”

Can Özakın / Can Etiket – İzmir

“Matset’in teknik ekibine ulaşılabilirlik, teknik bilgileri ve yeterlilikleri ile sahada ve uzak bağlantı ile arızaya gereken zamanda hizmet vermelerinden çok memnunuz. Bu hizmeti sağlayabilmeleri bizim gibi üretim yapan firmalar için çok önemli. Hem İzmir’deki yerleşik teknik servis ekibinden hem de hizmetlerin merkezi yönetiminden son derece memnunuz.”

Tekin Gültekin / Tekin Ozalit – İstanbul

“Matset teknik servis personelinin arızayı gidermesi konusundaki yetkinliğinden, performansından ve hizmet kalitesinden çok memnunuz.”

Fatih Güven / Sancak Etiket – Bursa

“Teknik servisin arıza durumunda yetkili kişilere ulaşabilme kolaylığı sunması, yedek parça desteği ve donanımlı saha mühendisleriyle hizmet vermesinden dolayı Matset’ten ve çalışanlarından çok memnunuz.”

-