Lüks ambalaj ve etiket baskısı için MATSET A.Ş.’den değer katan teknolojiler ve uygulamalar | MatSet

Lüks ambalaj ve etiket baskısı için MATSET A.Ş.’den değer katan teknolojiler ve uygulamalar

Lüks ambalaj ve etiket baskısı için MATSET A.Ş.’den değer katan teknolojiler ve uygulamalar

18/12/2023

Cem YILMAZ / MATSET A.Ş. Etiket ve Ambalaj Satış Temsilcisi / MATSET A.Ş. Etiket ve Ambalaj Satış Temsilcisi

Etiket ve ambalaj sektörü her geçen gün büyümeye devam etmektedir. Bu büyüme doğal olarak üretici sayısının da artmasına sebep olmaktadır. Her geçen gün sayısı artan üreticiler arasında öne çıkmak için müşteri taleplerine en hızlı ve en doğru yanıt verebilen üreticiler dijitalleşen dünyanın avantajlarını da kullanmak durumundadır.

HP Indigo dijital baskı makineleri müşterilerin değişen ihtiyaçlarını en hızlı şekilde karşılamak için tasarlanan ve sürekli güncellemeler ile günümüz trendlerine cevap verebilmek için yenilenen yapısı ile üreticilere sınırsız imkânlar sunmaktadır.

Lüks ambalaj ve etikette dünyada en son eğilimler – Hangi ürünlerde ve neden lüks ambalaj-etiket tercih ediliyor?

Lüks ambalaj ve etiketler genellikle düşük hacimli siparişler olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde pazarlama departmanları ürünlerin ambalaj/etiketlerini geliştirip, interaktif uygulamalarla dikkat çekici kılmaya çalışmaktadırlar. Cep telefonu ile okutulan QR kodları aracılığıyla, müşterilerini geliştirdikleri uygulamalara yönlendirmek istemektedirler. Bu sayede müşteri sadakatini oluşturarak satışlarını korumayı ve arttırmayı amaçlamaktadırlar. Kısacası lüks etiketlerde müşteriler ‘farklılık’ ile yaratılmış ve ürün pazarlamasına olumlu etki edecek yenilikleri talep etmektedirler. Az sayıda üretilen bir ürünün etiketinin-ambalajının birçok yönden farklılığa sahip olması ürünün satışını kolaylaştıracaktır. Birçok sektör bu tarz ürünlerine pazarlama değeri katmak için görünmez mürekkep, değişken data, güvenlik uygulamaları gibi dijital dünyanın olanaklarını talep etmektedirler.

MATSET, katma değerli, lüks ambalaj – etiket üretiminde hangi teknikler ve uygulamalar için hangi ekipman ve çözümleri sunuyor?

Matset olarak dijital baskının en önde gelen makinesi olan HP Indigo ile sunabileceğimiz birçok uygulama bulunmaktadır. Düşük hacimli siparişler, değişken data, mozaik uygulaması, kolaj uygulaması, görünmez mürekkepler, neon mürekkepler, metalize mürekkepler, güvenlik uygulamaları (mikro text, görünmez mürekkep, QR kodlar vb) uygulamalar ile günümüzde çok rağbet gören yenilikleri üretmek HP Indigo’nun asıl amacıdır. Örneğin Coca Cola gibi büyük oyuncular da geçmişte yaptıkları etikete isim yazma gibi pazarlama araçlarıyla etiket ve ambalajlarını farklılaştırmaktadırlar. İsrail’de Coca Cola diyet kolasının satışlarını arttırmak için bir pazarlama stratejisi geliştirmişti. Bu projede HP Indigo ile üretilmiş, her biri birbirinden farklı HP Indigo mozaik uygulamasını kullanarak ürettiği Diet Cola etiketleri ile 3 günde 2 milyondan fazla satış yaparak bir rekora imza atmış ve ülkedeki bütün stoklarını eritmişlerdi. Bu etiketlerin üzerinde bir kod bulunuyordu ve bu kod ile bir uygulamaya girerek şişenin etiketinin dizaynı şeklinde t-shirt, çanta gibi ürünleri de müşterilerinin satışına sunmuşlardı ve inanılmaz bir başarıya imza atmışlardı. Bu pazarlama stratejisi ile birlikte HP Indigo mozaik uygulamasının başarısı da tescillenmiş oldu ve ardından birçok marka tarafından talep görmeye başladı. Ülkemizde de HP Indigo kullanılarak “isim projesi” benzer oranlarda başarı yakaladı. Bütün bu uygulamaları tek bir makine ile fire vermeden, minimum baskı öncesi hazırlık süresi ve minimum baskı uzunluğunu dikkate almadan üretebilmek için HP Indigo en efektif çözüm ortağımızdır.

Lüks ambalaj / etiket üretiminde yatırım geri dönüşü, ekonomi ve kalite yönünden, MATSET çözümlerinde yer alan hangi yeni teknolojiler fark yaratıyor?

HP Indigo tarafında birden fazla yatırım yapan şirketlere bakıldığında makinelerin verimliliği ve kalitesinin tartışmasız olduğu anlaşılabilir. Lüks ambalaj ve etiket üretiminde işin özelliklerine ve hacmine göre flekso çözümümüz olan İtalyan Lombardi flekso makinemizi de müşterilerimize çözüm olarak sunuyoruz. Serigraf, soğuk-sıcak yaldız, gofre vb. uygulamaları tek geçişte yüksek hızda üretebilen Lombardi çözümlerimiz de şirketimize büyük bir güç katmaktadır. Lombardi flekso çözümlerimizi henüz bir buçuk yıl önce portföyümüze katmamıza rağmen 2 adet Synchroline flekso, 1 adet Flexoline flekso ve 1 adet Digistar sonlandırma kurulumumuz gerçekleşti ve müşterilerimizden çok olumlu dönüşler alıyoruz. Ayrıca sonlandırma kısmında HP Indigo’nun globalde çözüm ortağı olan Rhyguan markası ile de beraber çalışıyoruz. Etiket sonlandırma makineleri üzerine uzmanlaşmış Rhyguan ile de istenilen tüm sonlandırma süreçlerine çözüm sunabiliyoruz.

Lüks ambalaj ve etiket baskısında, MATSET ‘in sunduğu baskı sistemleri için uygun baskı altı materyal (substrat) yelpazesi

HP Indigo tarafında 6K (6×00 serisi bu sene itibari ile 6K olarak adlandırılacaktır) ile ilgili konuşursak 12 mikrondan 450 mikrona kadar her türlü malzemeye baskı yapabilme imkânı sunuyor. 25K (20000 serisi makinelerimiz bu yıl itibari ile 25K olarak adlandırılacaktır) 10 mikrondan 350 mikrona kadar her türlü malzemeye baskı imkânı sunabilmektedir. Lombardi flekso baskı makinelerimiz de piyasada bulunan baskı malzemelerinin %95’ine baskı yapabilme imkânı sunmaktadır.

Uygulamalar konusunda satış sonrası hizmetleri

Matset’in en güçlü taraflarından biri de satış sonrası hizmetleridir. Müşterilerimiz yatırım kararı aldıktan sonra grafikten operatöre tüm süreçlerde verilecek eğitimlere büyük önem vermekteyiz. Örneğin HP Indigo operatör eğitimlerimiz sonunda operatörlere tüm dünyada geçerli operatör sertifikası vermekteyiz. Bu eğitimleri de tamamen ücretsiz bir şekilde müşterilerimize sağlıyoruz. Kurulumdan sonra da bir uygulama ile ilgili herhangi bir konuda müşterilerimize uzaktan veya gerekliyse tesislerine giderek uzman mühendislerimiz aracılığı ile yardımcı oluyoruz. Teknik servisimiz tüm Türkiye’ye kısa bir süre içinde ulaşacak kapasitede ve yetkinliktedir. Matset’i rakiplerinden ayıran en temel özelliklerinden biri, satış sonrası hizmetlerine verdiği önem ve teknik servis ekibinin sayısı ve kapasitesinin müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak üzere tasarlanmış olmasıdır.

-

Lüks ambalaj ve etiket baskısı için MATSET A.Ş.’den değer katan teknolojiler ve uygulamalar
Lüks ambalaj ve etiket baskısı için MATSET A.Ş.’den değer katan teknolojiler ve uygulamalar
Lüks ambalaj ve etiket baskısı için MATSET A.Ş.’den değer katan teknolojiler ve uygulamalar
Lüks ambalaj ve etiket baskısı için MATSET A.Ş.’den değer katan teknolojiler ve uygulamalar