DRM Tasarım ve Baskı: “Matset A.Ş.’nin doğru çözüm ortağı olduğuna inancımız tam” | MatSet

DRM Tasarım ve Baskı: “Matset A.Ş.’nin doğru çözüm ortağı olduğuna inancımız tam”

DRM Tasarım ve Baskı: “Matset A.Ş.’nin doğru çözüm ortağı olduğuna inancımız tam”

06.09.2021

“Matset A.Ş.’nin tecrübeli teknik kadrosu, yedek parça ve servis desteği ile sektördeki müşteri odaklı hizmet kalitesini hep aynı çizgide devam ettirmesi bizim açımızdan makine yatırımımızı yaparken en büyük etkenlerden biri oldu”

Matset A.Ş.’den aldıkları LND Label Master 330 rulo ofset baskı makinesi kurulan DRM Tasarım ve Baskı ortakları Mehmet Kurtuldu ve Yüksel Derman sorularımızı yanıtladılar.

  • Kapasiteniz, kadronuz ve hangi sektörlere hangi ürünlerle hizmet verdiğinizi belirterek, firmanız hakkında bilgi verebilir misiniz?

DRM Tasarım ve Baskı olarak; etik değerlere bağlı kalmayı ilke edinerek kaliteli hizmet ve ürün grubu sunmayı misyon haline getirmiş bir firmayız. Sektöre, tasarım firması olarak giriş yapan firmamız, şu an rulo etiket sektöründe ticari varlığını devam ettirmektedir.

DRM Tasarım ve Baskı olarak; baskı öncesinde (fotoğraf çekimi, tasarım vb.), üretimde ve baskı sonrasında, deneyimli kadromuzla başta gıda olmak üzere, tekstil, kozmetik, plastik, içecek ve diğer özel sektörlere geniş ürün portföyümüzle, ham madde girişinden, ürün teslimatına kadar bütün süreçlerde etkin bir kalite yönetimiyle toplamda 32 kişiyi bulan geniş kadromuzla hizmet veriyoruz.

  • Üretimde ne gibi zorluklar yaşıyordunuz? Yeni makine hangi zorluklara çözüm olacak?

Üretimde hem talepleri karşılama hem de artan maliyetler konusunda zorluklar yaşıyorduk. Rulo ofset baskı makinemizin kurulup faaliyete geçmesi ile birlikte, rekabet gücümüzü ve kapasitemizi arttırıp, aynı zamanda da maliyetimizi düşürme şansı bularak öncesinde yaşadığımız zorluklara çözüm bulacağımızı düşünüyoruz.

  • Bir rulo ofset etiket baskı makinesi ihtiyacı nereden doğdu? Tedarikçi seçiminde hangi kriterlere baktınız?

Halihazırda kullanmış olduğumuz letterpress baskı makinemizin artan talep ve yüksek kaliteli etiket ihtiyacı konusunda sınırlı cevap verebilmesi, bizi ofset kalitesini rulo olarak müşterilerimize sunabileceğimizi düşündüğümüz yeni nesil rulo ofset baskı makinelerine yönlendirdi. Özellikle Türkiye’de baskı sektörünün öncülerinden, tecrübesine ve güvenilirliğine inandığımız Matset A.Ş.’nin rulo ofset baskı makinesi yatırımı yapmak adına doğru bir çözüm ortağı olduğu konusunda inancımız tamdı. Bu karşılıklı olarak olumlu geçen bir diyalog süreci ile etiket bölümümüzü yapılandırırken Matset A.Ş.’nin tecrübeli teknik kadrosu, yedek parça ve servis desteği ile sektördeki müşteri odaklı hizmet kalitesini hep aynı çizgide devam ettirmesi bizim açımızdan makine yatırımımızı yaparken en büyük etkenlerden biri oldu.

  • Ofset ve letterpress baskı teknolojile rini kullanıyorsunuz, orta ve uzun vadede üretimde rotanızı hangisi belirleyecek?

Fimamızda halihazırda kısa tiraja yönelik, letterpress ve rulo ofset teknolojisini kullanıyoruz, rulo ofset makinemizin kurulumu bize daha da güç katacak. Orta vadede yine ofset ve dijital makinelere yatırım düşüncemiz öne çıksa da, uzun vadede tirajlarımızın artacağı düşüncesi ile flekso baskı teknolojisini de yakından takip ediyoruz.

-